Tinggalkan komentar

Ayo Maca Shalawat

He, para mu’min kabeh padha macaa sholawat siro kabeh ing atase Nabi Muhammad SAW, tegese padha nyuwuna rahmad lan salawat ing atase Nabi nira Muhammad SAW : Sapa-sapa wonge macakake solawat marang Ingsun, katulis ing dalem kitabe mula ora gingsir-gingsir, Malaikat iku padha nuwunake ngapura marang wong iku, salagine Namaningsun kasebut ing dalem iku kitab.  Lan malih ngendika Gusti Rosulullah SAW :
“Man sarahu an yaa qollaha wahuwa ‘anturad falyu katsir minassholati ‘alayyu” :
Sapa-sapa wonge kepingin lan dhemen ing wong iku, mula be¬cik padha ngakeh-akehana siro kabeh macakaken sholawat marang Ingsun.
Lan dhawuhe Gusti Rosulullah SAW :
“sapa-sapa ngakeh-akehake maca sholawat marang Ingsun ing dalem isih uripe, mula prentah Allah SWT ing sakabehane makhluq purih nuwunaken ngapura marang wong iku, nalikane sawuse matine wong iku”
lan malih dhawuhe Gusti Rosulullah SAW :
“Padha ngakeh-akehana siro maca sholawat maring Ingsun, mula awit satuhune sholawat iku dadi Nur ing dalem kubur, lan dadi Nur ing dalem shi¬ratal mustaqim lan dadi Nur ing dalem suwarga. Mula alhasil, satuhune fashi-lahe sholawat iku dadi madhangake ati lan sugih saking guru, lan dadi sebab al wushul marang Allah SWT lan dadi sebab jembare rezekine”.
Satuhune wong kang ngakeh-akehake maca sholawat iku dadi haram jasade saka neraka kaya dene dhawuhe Gusti Rosulullah SAW, wus teka marang Ingsun khalik Malaikat Jibril nggawa kabar bebungah marang Ingsun mangkene pangandikane :
“Sinten-sinten tiyange saking omah jengandika ingkang maca sholawat sepisan marang jengandika, mula paring rahmad A¬llah SWT ing wong iku sepuluh rahmad lan sinten-sinten tiyange maca ping sepuluh, mula paring rahmad Allah SWT satus rah¬mad, sinten-sinten tiyange maca sholawat ping satus, mula Allah paring rahmad sewu rahmad, sinten-sinten tiyange maca¬kaken sholawat ing jengandika ping sewu,mula ngaramake Allah SWT ing jasade wong iku saking neraka”.
Mula sayogya ing atase para mukminin arep ngakeh-akehaken maca sholawat ing atase Gusti Rosulullah SAW. Lan iku dadi washilah ingkang agung marang kita kabeh ing dalem saben-saben nikmat lan rahmad. Mula adzabe
“Wong kang arep maca sholawat ing atase Gusti Rosulullah SAW, iku arep suci saking hadats lan suci badane saking najis, lan kale madhep kiblat lan arep angen-angen ing panjenengane Gusti Rosulullah kaya-kaya ana ing ngarepe kale mencorong Nur-re lan aja nusu-nusu, lan arep ingkang bagus”.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: